zondag 18 maart 2012

Middenstuk

Pff, dat viel tegen. Het resultaat is niet zoals bedoeld maar ik doe het ermee.
Het leek me wel leuk om een kerk middenin het dorp / stadje te zetten.
Op internet een afbeelding van een kerk opgezocht en die vergroot uit laten printen door mijn schoonzoon.
Toen het zo in stukjes verdeeld dat het werkbaar leek. Het idee van paper piecing. Maar dat viel tegen.  Ik had het nog nooit gedaan en dat is te zien. De kerk zelf ging nog wel maar toen!

 Het meest erger ik me aan het groen. Maar zoals ik er nu over denk láát ik het zo.
Nu proberen de achterstand van de huisjes weg te werken
Fijne zondag allemaal.

zaterdag 17 maart 2012

Paaskleden

Lang voordat ik naar een quiltcursus  ging, kocht ik stof met kuikens en leuke eieren. Alleen omdat het zo leuk was. Geen idee wat ik ermee moest,  dus nam ik maar een meter.


Toen ik later bij het Quiltersgilde het boek over 'Stack-n-Whack', van Bethany Reynolds, leende, dacht ik aan die stof. Gelukkig was het erg breed en tegen het advies in sneed ik de breedte door om zo aan 6 banen te komen. Natuurlijk had ik stof voor maar een paar blokken maar het was erg leuk om te doen. Er bleven smalle stukken over, jammer om weg te gooien. Dus daar maakte ik het vierkante quiltje van. Als je dan de smaak te pakken hebt, ga je door dus moesten de restjes daarvan óók worden gebruikt. Dat was natuurlijk voor de  grap maar het kleed voor de tuintafel wordt nog steeds gebruikt.

vrijdag 16 maart 2012

Nijverdalsehuisjes

Vorig weekend mocht ik op 3  kleinzoons passen. Érg leuk natuurlijk.
Veel spelletjes gedaan. Ik had ook een heel stel bouwsteentjes mee genomen. Aan naaien kwam ik eigenlijk niet toe maar toen ik vroeg of ze een huisje wilden samenstellen  deden ze dat.
Hier is het resultaat:

zaterdag 3 maart 2012

donderdag 1 maart 2012

Februari voorbij

Een dag te laat maar het aantal huisjes voor februari is compleet.
Ik denk dat ik morgen alle huisjes op een laken leg om te kijken hoe ze het mooist uitkomen. Hopelijk lukt het me dan om vaker sashings aan te zetten.
Op de foto de laatste tien huisjes van februari.

Webshops
Al eerder schreef ik hoe leuk het is om al die andere blogs te bekijken.Toch kleeft er ook een nadeel aan, behalve de tijd die er in gaat zitten. Ik kwam er op deze manier achter dat er véél meer webshops zijn dan ik dacht. En overal hebben ze scrappakketjes. Zodra ik iets zie wat mooi lijkt, weet ik dat ik die kleuren nog niet heb. Dus bezorgt de postbode bijna dagelijks een grote enveloppe aan mijn adres. Van de lapjes van de  afgelopen week heb ik weer eens foto's gemaakt. Er liggen nog een paar pakjes van deze week te wachten om gespoeld en gestreken te worden. Volgens mij heb ik nu bijna scraps genoeg voor alle huisjes.