zondag 19 februari 2012

Zondag, wéér helemaal 'bij'.

Doordat ik van de week samen met een kleindochter een tas heb gemaakt voor haar, kwam ik niet toe aan 'bouwen'.  Het is van een nooit gedragen spijkerbroek met een stofje die ze zelf heeft uitgezocht. Het model vond ze ergens op internet.

 Gelukkig heb ik vandaag 3 huisjes  kunnen maken. Dus in totaal heb ik er nu 50. Op de foto staan de huisjes van de afgelopen week op die van Valentijsdag na.
Het is erg leuk om op de blogs te kijken  hoe de huisjes van de andere  'bouwers'  worden.  Jaenneke  schreef van de week dat er inmiddels ruim 1600 'bouwers' zijn!

dinsdag 14 februari 2012

Valentijnsdag

Toen ik vanavond aan het huisje voor vandaag begon, bedacht ik dat een Valentijnshuisje wel grappig kon zijn. Eentje met allemaal hartjes en rozen. Zie hier het resultaat. Ik heb de sashings er gelijk maar omheen gezet. Gisteren begonnen met die om de januarihuisjes te zetten. Ben héél benieuwd hoe het zal staan als een groep klaar is.

zondag 12 februari 2012

Februari

Ha, voor een paar uurtjes ben ik weer helemaal 'bij'.  Voor februari heb ik er dus 12 klaar. De stukjes die tussen de officiële sashings wegvallen heb ik even tussen de huisjes gelegd, staat mét, toch veel leuker dan zonder.
Ik had gehoopt sashings aan sommige huisjes te kunnen zetten maar . . . .  Helaas, niet gelukt.
Morgen wil ik met de kerk gaan beginnen.  Die wil ik als middenstuk gebruiken. Hij is al vergroot maar moet nog worden omgezet naar paper piecing. Nu maar duimen dat dat lukt.

Op internet kwam ik, al surfend, op een site waar ze verschillende gratis BOM's hebben.
Er zijn hele leuke bij. Dit jaar komt het er vast niet van met al die huisjes [en de sashings niet te vergeten]. Maar voor in de toekomst sla ik er toch 2 op.
Het allermooist vind ik die met de Asian Teapots. Ik wil er stof van Kona Bay voor gebruiken. Voor zover ik heb gezien is  de enige quiltwinkel  die daar meerdere stoffen van heeft De Naaidoos in Nieuw Buinen. Wie weet een webshop die ze verkoopt?
Tot de volgende keer, groetjes.

zaterdag 4 februari 2012

Januari

Eindelijk zijn de huisjes voor januari klaar.
Door verschillende oorzaken had ik een flinke achterstand. Wat is dat moeilijk in te halen!
Op de eerste foto de laatste huisjes en op de volgende ze allemaal van januari.